Sizde MACD Nedir? MACD İndikatörünü öğrenmek için Engin ERDEBIL Academy tarafından hazırlanan ücretsiz borsa eğitimi içeriklerine mutlaka göz atın!
MACD indikatörü, ağırlıklı olarak trend ticareti için kullanılan bir momentum osilatörüdür. Bir osilatör olmasına rağmen, genellikle aşırı alım veya aşırı satım koşullarını belirlemek için kullanılmaz. Grafikte kenarlıksız iki osilatör olarak görünür. İki çizginin kesişmesi, her iki hareketli ortalama için de benzer ticaret sinyalleri verir. MACD, Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama anlamına gelir. İki hareketli ortalama (MA) arasındaki ilişkiyi gösteren, trend izleyen ve trend yakalayan bir momentum göstergesidir. MACD 1970’lerin sonlarında Gerald Appel tarafından geliştirilmiştir. MACD formülü, 12 günlük EMA’dan 26 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) çıkarılmasıyla hesaplanır.
MACD 9 günlük EMA, MACD’nin üzerine çizilen ve genellikle alım ve satım sinyali tetikleyicilerini işaretleyen sinyal çizgisi olarak bilinir. Teknik analiz de Bu varsayılan ayardır. MACD, gecikmeli bir göstergedir ve aynı zamanda zamana dayalı en iyi trend izleme göstergelerinden biridir. Bu nedenle, günlük ticaret için en iyi MACD gösterge ayarlarını bilmek oldukça arzu edilir. MACD’nin başka bir versiyonu, harika ticaret stratejileriyle birleştirilebilen “MACD 2 Line” dır. Fark, standart MACD göstergesinin hızlı bir sinyal hattına sahip olmamasıdır. MACD ile çalışan diğer enstrümanlarla kullandığınız sürece alım satım için kesinlikle uygun değildir. Günlük işlemler için en iyi MACD gösterge ayarlarına sahip olmanın yanı sıra, “2 Satır MACD” kullanmak, çeşitli ticaret stratejileri için büyük fayda sağlayabilir. Günlük ticaret için MACD göstergesini ayarlama
MACD göstergesi için farklı ayarlar vardır. İşte temel olanlar:
MA daha hızlı ve daha yavaştır. Zaman periyotları arasındaki daha büyük farklarla, histogram değişiklikleri daha hızlı gösterir. Çoğu zaman, bu ayarları varsayılan olarak bırakın (ancak belirli ilkeler farklı ayarlar gerektirebilir). MACD SMA, MACD hareketli ortalamanın kendi içindeki bir parametredir. Bu parametreyi daha yükseğe ayarladığınızda hareketli ortalamalar tablonun dışına çıkar yani daha az keserler. Daha yüksek bir parametre değeri ayarlarsanız, daha az sinyal çıkışı olacaktır. Ardından, açılış ve kapanış fiyatlarının en yüksek ve en düşük değerlerini ayarlamanız gerekir. Son olarak, minimum ve maksimum ayarlar vardır.
MACD Göstergesi Nasıl Yorumlanır?
Geçiş: MACD sinyal çizgisinin altına düşerse düşüş sinyali üretir ve satış zamanının geldiğini gösterebilir. Tersine, MACD sinyal çizgisinin üzerine çıkarsa, bir yükseliş sinyali üretir ve alım seviyelerinin yaklaştığını gösterebilir. Çoğu tüccar, yanlış sinyallerden kaçınmak için kavşağın üzerinde bekler.
Diverjans: Finansal ürünün fiyatı MACD’den saparsa, mevcut trendin bittiği anlamına gelir.
Anormal yüksekler: MACD anormal derecede yüksekse, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli ortalamayı daha yükseğe ittiğini gösterir. Bu, ilgili finansal ürünün aşırı alım bölgesinde olduğunu ve kısa sürede normale döneceğini gösterir. Yatırımcılar ayrıca 0 çizgisinin altını ve üstünü de sinyal olarak kabul ederler. MACD sıfır çizgisinin üzerinde olduğunda, kısa vadeli ortalama, uzun vadeli ortalamanın üzerindedir ve bu da yükseliş eğiliminin devam edeceğini gösterir. Çizginin altında 0 sayısı tam tersini temsil eder.
En iyi Teknik Analiz Eğitimi sayesinde zamanı verimli kullanarak sizde bu işte uzmanlaşabilir kendi işinizin patronu olabilirsiniz.
Seviyenizi ilerletmek için, Engin ERDEBIL’ den Birebir Mentorluk ve Sertifikalı Borsa Eğitimi programlarına katılım talep edebilirsiniz. Ayrıca E-devlet onaylı Finans ve Borsa Hizmetleri Elemanı sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Ayrıca Kriptoparalarda EE-RSI Scalper Sinyal Sistemi + İndikatör Seti sayesinde düzenli gelir elde edebilirsiniz. Günlük al & sat (Daily Trading) yapmanıza olanak tanıyan bir sistemdir. Trader Eğitimi kapsamında sunulmaktadır.