Blog

Tether USDT nedir?

tether nedir?, tether analizi nasıl yapılır? borsa eğitimi, kriptopara eğitimi

Tether USDT

Tether LTD. Tarafından 2015’te piyasaya arz edilen ERC-20 tabanını kullanan para birimi; Tether olmuştur. Değeri sabit olarak 1 dolardır. Özel para birimi olarak sınıflandırılması daha doğru olarak görülmektedir. Pazardaki iniş çıkışlar Tether’e etki yapmamaktadır. USDT olarak kısaltılan Tether, piyasadaki en istikrarlı para birimlerindendir. 2014 yılında realcoin olarak tanıtımı yapılmıştır. Aynı yılın Kasım ayına gelindiğinde ismi Tether olarak değiştirilmiştir. Bu yüzden 2015’te işleme açılmıştır. 

Blockchainin imkanlarından faydalanılarak hizmet veren para birimi dünyanın her yerinde geçerlidir. Hızlı, aynı zamanda da güvenli işlem olanağı sağlamaktadır. Kripto para dünyasında olan dalgalanma hareketlerinden etkilenmemektedir. Bu sayede güven içerisinde bir kripto varlığa sahip olmak mümkün olmaktadır. Tether ile bitcoin aynı blok zincirini kullanmaktadır. Şifre algoritması olaarak da aynı algoritmaya sahiptirler. Omni katmanı olarak geçen protokolün özel parçaları ile blok zincirinde ayrılmaktadır. Şifreleme sistemi açık kaynaklıdır. Sabit coin grubu kullanıcılarına güvenli işlem olanağı sunmaktadır.

Tether İncelemesi

Tether para birimi hong kong’ta yer alan firması tarafından depoda tutulan fiat para birimi ile orantılı ilerlemektedir. Şirketin iddiasına göre piyasada yer alan her bir dolar bir USDT’ye eşit kabul edilmektedir. Bu sayede daha düşük riskle kriptı varlık sahibi olunması sağlanmaktadır. Bir USDT dünyanın her yerinden başka bir yerine coin borsası üzerinden transfer edilebilmektedir. Bu sayede dijital bir para birimi kullanarak varlıkların riske atılmadan işlem görmesi sağlanmaktadır.

Tether varlığı toplamda üç adet katmandan meydane getirilmiştir. 1. katmanı bitcoin blok zinciri ile tetherin işlem sisteminden oluşan omni protokolüdür. Güven sağlamlık ve açıklık sağlamaktadır. Ikinci katmanda yer alan oluşum ise omni protokolünün bizzat kendisi olmaktadır. Bu katmanda kripto birimi yok edilme ve yaratma gibi işlevler görür. Dolaşımın takip edilmesi sağlanır. Raporlama ve güvenli saklama alanı imkanları sunulmaktadır. Üçüncü katman şirketin kendisidir. Tether limited şirketi üçüncü katmanda müşterilerin fiat birimlerini kabul etmektedir. Sonrasında da USDT verilmesini sağlamaktadırlar. Kullanıcıların bilgisi olmadan farklı borsalar ve projeler ile birleştirme hakları şirket tarafından haklı tutulmaktadır.

Popüler:  NEAR Coin Nedir? NEAR Coin Analizi Nasıl Yapılır?

Tether Nasıl Satın Alınır?

Binance Global Borsasına Buradan Referansımla Kayıt olarak kolayca satın alabilirsiniz.
(Ömür boyu %10 Komisyon İndirimli Link)

Sizde kriptoparalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ve Engin Erdebil Borsa Eğitimi Birebir Mentorluk programına katılarak kriptopara eğitimi ile kriptopara ticaretini öğrenebilirsiniz. Doğru sistem ve stratejileri kullanarak kriptopara ticaretinden istikrarlı kazanç sağlayın! Detaylı bilgi için whatsapp üzerinden iletişime geçin!

Bu İçerik Faydalı Oldu mu?
[Oy: 0 Ortalama: 0]

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir